Je pomeranian zindelijk maken

Gepubliceerd op 16 januari 2022 om 13:00

Puppy's en oudere honden die nog niet zindelijk zijn moeten nog geleerd worden waar ze wel en niet hun behoefte kunnen doen. Dit geldt dus ook voor de pomeranian.

De blaas van puppy's is nog niet volledig ontwikkeld, daarom moeten ze vaker plassen dan volwassen honden.

pomeranian pomeriaan zindelijk

Je pomeranian zindelijk maken

Zindelijk maken is consequent zijn, geduld hebben en je pomeranian leren kennen. Geef je hondje de mogelijkheid om het goede gedrag te laten zien en beloon hem of haar daarvoor met een snoepje en reageer enthousiast. Door zijn successen te vieren zal je hondje leren wat de bedoeling is.

De tips hieronder zijn bedoeld voor zowel puppy's als oudere honden. 

pomeranian zindelijk maken

Kies een uitlaatroutine

Je kunt vaak al een beetje voorspellen wanneer je pomeranian moet plassen. Het is slim om na elk slaapje, spelen, na elke maaltijd en drinken je dwergkees uit te laten. Laat hem of haar buiten snuffelen en plassen. Gebruik een vrolijke toon om het te vieren en geef meteen wat lekkers. Als je te lang wacht nadat ze klaar zijn met vieren en belonen, zal je pomeranian vergeten waarvoor hij of zij beloond wordt. 

Pomeranian zindelijk

Observeren en lichaamstaal begrijpen

Als je pomeranian wakker is, probeer hem of haar dan goed te observeren. Er zijn bepaalde signalen waaraan je kunt zien dat je hondje moet plassen of poepen, zoals rondlopen en rondsnuffelen. 

Hoe zorg je dat je pomeranian niet in huis plast of poept

Zie je jouw pomeranian in huis poepen of plassen? Zeg gewoon 'nee' en straf hem of haar niet en zet je hondje indien mogelijk direct buiten. Ze houden vanzelf op met plassen (of poepen) als je ze oppakt. Gaat hij of zij buiten verder met plassen of poepen, prijs dan uitbundig! Keer terug naar binnen en zorg dat je de geur van het ongelukje verwijdert.

 

Ontdek je later dat je pomeranian in huis heeft gepoept of geplast, dan heeft geen zin je dwergkees achteraf te straffen, zeg er niets over. Je hondje zal er toch niets van begrijpen. Ruim het op en zorg dat je de geur van het ongelukje verwijdert.

Honden leren in het moment, en kunnen niet leren van een eerdere gebeurtenis. Dus straffen voor iets wat al is gebeurd heeft geen enkele zin. Beter is het om kritisch naar je uitlaatroutine te kijken. Moet je misschien vaker naar buiten met de dwergkees? Of op andere momenten? Hoe vaker je je hondje in staat stelt om buiten zijn behoefte te doen, hoe groter de kans op succes en hoe sneller je hond leert wat de bedoeling is.

 

Heb je nog vragen of tips, plaats ze hieronder in een reactie. 


Wil jij een droom dwergkees kopen? Bekijk dan ons aanbod dwergkees puppy's.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.