Tanden poetsen bij je pomeranian

Gepubliceerd op 23 mei 2021 om 14:08

 

Waarom moet je de tanden poetsen van je pomeranian?

Een slechte adem bij je pomeranian is vaak een indicatie van een slechte mondhygiëne. Een van de belangrijkste dingen die je kan doen om een ​​slechte adem en andere gebitsproblemen te voorkomen en te behandelen, is door de tanden te poetsen.

Tandverzorging van uw pomeranian is net zo belangrijk als de zorg voor de vacht, de nagels of andere noodzakelijke onderhoudstaken.

Pomeranian pomeriaan tanden poetsen

Wanneer moet je beginnen met het poetsen van de tanden?

Aandacht besteden aan de tandjes van je dwergkees moet beginnen op de leeftijd van 3 maanden, zo voorkomt je tandsteen, tandbederf en tandverlies bij je pomeranian. Beginnen met tanden poetsen als pup is het beste, maar het is nooit te laat.

Tandenborstel en tandpasta

Gebruik een hondentandenborstel voor kleine rassen en gebruik als tandenpasta een speciale hondentandpasta.

Gebruik alleen hondentandpasta en NOOIT tandpasta voor mensen, ze bevatten fluoriden en xylitol en dit is schadelijk voor een hond. De smaken zorgen er ook voor dat de meeste honden in opstand komen tegen tanden poetsen.

Tandpasta pomeranian

 

Hoe poets je de tanden van je pomeranian

Stap 1:

Je begint met je pomeranian aan je vingers te laten likken met iets lekkers terwijl je zachtjes de tanden aanraakt. Dat zal ze helpen zich meer op hun gemak te laten voelen als je uiteindelijk de tanden gaat poetsen. Doe dit een paar dagen.

Stap 2:

Als ze aan het bovenstaande gewend zijn doe om te beginnen iets lekkers op de tandenborstel. Het is nog geen tijd om te poetsen. Het doel is om de pomeranian aan de tandenborstel en het lekkers als hetzelfde te laten associëren.

Stap 3: 

Nadat ze aan de tandenborstel zijn gewend, is het tijd om met de tandpasta te beginnen. Doe een beetje op een van je vingers en laat je hondje eraan snuffelen en likken.
Poets in dit stadium nog niet de tanden van je hondje.

Stap 4:

Til de bovenlip van je dwergkeesje omhoog (zie afbeelding hieronder). Poets in een cirkelvormige beweging. poets niet te hard, want honden hebben zeer gevoelig tandvlees. Begin met een paar seconden en voer dit naderhand op tot 2 minuten. Geef de pomeranian altijd complimentjes en een lekkere traktatie om hun goed gedrag te belonen.

Dwergkees hoe tanden poetsen

Het is normaal dat je pup een beetje onrustig is op het begin tijdens het tandenpoetsen. Als het echter te ongemakkelijk is voor de pup, ga dan terug naar stap 1,2 of 3.

Als het moeilijk blijft verlopen kun je ook overwegen een vingertandenborstel aan te schaffen.

 

Heb je nog vragen of tips, plaats ze hieronder in een reactie. 


Wil jij een droom pomeranian kopen? Bekijk dan ons aanbod pomeranian puppy's.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.