• De mooiste rasechte pomeranians,
  • 6 maanden garantie op alle erfelijke en aangeboren aandoeningen,
  • FCI-stamboom,
  • Goed gesocialiseerd

Waarom een waterblazer gebruiken voor je pomeranian

Gepubliceerd op 14 september 2022 om 10:44

Je kent het misschien wel. Je gaat naar buiten met je hondje om een regenachtige wandeling te maken of je gaat je pomeranian wassen. Hij of zij maakt vervolgens overal natte plekken in huis als je ze niet goed droogt. Aan de lucht drogen is meestal geen goed idee. Dat is waar een waterblazer van pas komt. De waterblazer is ontzettend populair en dat is begrijpelijk. Het is een handig apparaat om je pomeranian snel te drogen, zand en vuil uit de vacht te blazen. Hieronder lees je meer erover.

 

Pomeranian waterblazer

Wat is een waterblazer?

Met een waterblazer blaas je met een krachtige luchtstroom het water uit de vacht. Behalve water kun je er ook zand of ander vuil uit blazen.

Gebruik de waterblazer bijvoorbeeld na een wandeling door de regen, na het zwemmen of nadat je je pomeranian hebt gewassen. Je kunt je hondje direct afdrogen, zodat je huis niet nat wordt.  

Kan ik niet gewoon een menselijke haardroger gebruiken?

Een probleem is dat haardrogers voor mensen doorgaans veel heter zijn dan waterblazers die speciaal zijn gemaakt voor honden. Een haardroger voor mensen is daardoor ook schadelijker voor de vacht van je pomeranian.

Zelfs als je de laagste stand van een mensen haardroger gebruikt, zul je waarschijnlijk niet de resultaten zien die de waterblazer bied. Dat komt omdat haardrogers voor honden krachtiger zijn. Die hoge snelheden hebben ook het voordeel dat ze je pomeranian van losse vacht in hun ondervacht bevrijden, waardoor ze sneller drogen en later minder verharen. (Het is geen vervanging voor het borstelen/kammen, maar het is een leuke aanvulling!)

Vacht drogen pomeranian

Laat je pomeranian wennen aan de waterblazer 

Het gebruik van een waterblazer kan best eng zijn voor je pomeranian, dit komt doordat een compressor het nodige geluid maakt. Om deze reden is het belangrijk om je hondje te laten wennen aan de waterblazer. De meeste modellen hebben verschillende snelheden. Zet de waterblazer altijd eerst in de laagste stand en breng hem dan langzaam omhoog. 

Heb je nog vragen of tips, plaats ze hieronder in een reactie. 


Wil jij een droom dwergkees kopen? Bekijk dan ons aanbod dwergkees puppy's.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.