• De mooiste rasechte pomeranians,
  • 6 maanden garantie op alle erfelijke en aangeboren aandoeningen,
  • FCI-stamboom,
  • Goed gesocialiseerd

Wat en waarom is een microchip bij je pomeranian

Gepubliceerd op 28 januari 2022 om 20:08

Elke pomeranian moet gechipt zijn. Deze regelgeving geldt sinds 2013. Het chipnummer is geregistreerd bij een databank, bijvoorbeeld de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren (NDG). 

pomeraniann microchip

Wat is een microchip?

Een microchip wordt ingebracht door een dierenarts en is ongeveer zo groot als een rijstkorrel.

Elke chip heeft een uniek chipnummer dat geregistreerd moet worden in een databank. Vergeet niet je contactgegevens up-to-date te houden bij de databank. De dierenarts zal ook een sticker met het chipnummer in het paspoort van je hond plakken.

Je kunt met een chiplezer het chipnummer van de microchip zien. In de databank kan worden gekeken bij welke hond en welk baasje het chipnummer hoort. 

In tegenstelling tot een penning, kan een microchip niet verloren gaan of beschadigd raken, de chip blijft functioneren zolang je hond leeft.

Is een microchip gevaarlijk voor de hond?

Sommige eigenaren zijn bezorgd dat de implantatie pijnlijk zal zijn voor hun huisdier. De microchip is echter heel klein, het wordt geïmplanteerd onder de losse huid tussen de schouderbladen.

microchip pomeranian

Is het wel veilig voor je hond om een ​​niet-lichaamseigen voorwerp in zijn lichaam te hebben?

De microchip zal geen gevaar zijn voor je hond. De microchips zijn gemaakt van een biocompatibel materiaal, dus de kans is heel klein dat ze een allergische reactie veroorzaken bij je hond. De chip beweegt zich niet vrij in het lichaam en komt dus nooit in de buurt van vitale organen. 

 

Heb je nog vragen over de microchip, laat ze hieronder weten in een reactie.


Wil jij een droom pomeranian kopen? Bekijk dan ons aanbod pomeranian puppy's.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.