Zelf je pomeranian wassen

Gepubliceerd op 6 juni 2021 om 23:19

Het is een fabeltje dat het wassen de vacht of huid van je pomeranian zal beschadigen, gebruik wel een hondenshampoo. In werkelijkheid stimuleert het de haargroei en het is een manier om de huid en vacht gezond te houden.

 

pomeranian pomeriaan wassen

Wanneer beginnen met wassen:

Laat je pomeranian al vroeg kennismaken met wassen, bij voorkeur al als puppy, dit kan al na een paar weken. Bij mij zijn alle pups al gewend aan het verzorgen als je hem of haar komt ophalen.

Veiligheidstips

 • Leg een antislipmat op de bodem. 

Honden shampoo pomeranian 

Om je pomeranian de verzorging te geven die het nodig heeft, kies je allereerst voor producten die speciaal gemaakt zijn voor honden. Vermijd in alle gevallen het gebruik van shampoo voor mensen, de huid van een mens heeft namelijk een lagere pH waarde dan dat van uw hondje.
Hondenshampoo bevat een speciale PH-waarde welke beschikken over een neutrale zuurgraad waardoor de natuurlijk vetlaag behouden blijft op de huid van de pomeranian. (er zijn shampoos voor dubbele vachten en puppy's)

Conditioner Pomeranian 

Conditioner zorgt ervoor dat de haarschubben zich weer sluiten. De vacht wordt lekker zacht en is makkelijker te kammen.

De juiste hondenconditioner bevat andere ingrediënten dan menselijke conditioner. Je mag conditioner die mensen gebruiken dan ook nooit op de vacht van jouw hondje doen. Het product is hier simpelweg niet voor gemaakt en jouw hondje kan ook niet tegen bepaalde ingrediënten van mensen conditioner.

Hoe was je je pomeranian

 • Water moet lauw/warm zijn,
 • Maak de vacht van de pomeranian nat,
 • Daarna masseer je rustig, maar wel volledig, je hondje met een goede hondenshampoo, zo kan je pomeranian ervan genieten. Begin bij de staart van je pomeranian en was het hoofd van je hondje als laatste, gebruik altijd een spons op het hoofdje. Blijf altijd uit de buurt van de ogen en oren,
 • Laat de hondenshampoo altijd even goed intrekken. In de tussentijd kun je jouw hond even wat lekkers geven als beloning,
 • Goed afspoelen met schoon, lauw water,
 • Vervolgens gebruik je niet al te veel conditioner, blijf uit de buurt van de ogen en de oren, laat het even intrekken,
 • De schuim en conditioner moet goed uitgespoeld worden (ingedroogde resten of niet voor honden geschikte shampoos kunnen jeuk en irritatie veroorzaken).

Hoe kun je je pomeranian het beste drogen?

 • Verwijder overtollig water met een handdoek
 • Spray beschermingsspray op de vacht voordat je gaat drogen, dit beschermt de vacht tegen de hitte.
 • De vacht moet dan droog worden geblazen. We raden aan om je pomeranian nooit aan de lucht te laten drogen. 
  Gebruik daarvoor een waterblazer, terwijl je je pomeranian tegelijkertijd borstelt (als dit lukt). Gebruik anders een statief of slangondersteuning voor waterblazer om tegelijk de waterblazer en de borstel te kunnen gebruiken.
  Een waterblazer blaast met hoge snelheid en helpt je hondje sneller te drogen zonder het risico van verbranding van de huid.
Waterblazer pomeranian

Houd er rekening mee dat haardrogers voor mensen te warm zullen zijn voor je pomeranian en schadelijk is voor de vacht. Als je een föhn voor mensen gebruikt, zet deze dan op een koele stand en kom niet te dicht bij wanneer je hem gebruikt. 

Kammen na het drogen

Kam de vacht nu goed uit. Gebruik daarbij eventueel anti-klittenspray.

De belangrijkste stap!

Beloon je pomeranian met een heerlijke snack! Dit heeft hij of zij wel verdiend!

 

Heb je nog vragen of tips, laat het hieronder weten in een reactie.


Wil jij een droom pomeranian kopen? Bekijk dan ons aanbod pomeranian puppy's.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.