• De mooiste rasechte pomeranians,
  • 6 maanden garantie op alle erfelijke en aangeboren aandoeningen,
  • FCI-stamboom,
  • Goed gesocialiseerd

Kunnen pomeranians dromen?

Gepubliceerd op 27 mei 2022 om 17:01

Als wij slapen, vertrekken we naar ‘dromenland’. Maar hoe zit dat eigenlijk met je pomeranian? Kunnen honden dromen? Ik zocht het voor je uit!

Pomeranian dromen

Heb je je hond wel eens met zijn benen zien bewegen als hij slaapt? Of dat hij zachtjes huilt, gromt of blaft? Dan heb je je misschien afgevraagd of hij droomt, het antwoord is ja!  Honden kunnen, net als wij mensen, ook dromen. Je kunt dit herkennen wanneer je hond tijdens zijn slaap gromt, piept, zachtjes blaft, met zijn poten of staart beweegt, maar vooral aan een snellere of onregelmatige ademhaling. Mijn pomeranian Simba hoor ik vaker zachtjes blaffen tijdens zijn slaap.

pomeranian slapen

Onderzoek dromen

We weten dat mensen regelmatig dromen tijdens hun slaap, maar het was jarenlang onduidelijk of dieren dat ook deden. Wetenschappers hebben ontdekt dat kleine honden meer, maar kortere dromen hebben. Hoewel ze hier zelf niet over kunnen vertellen, is dat wel te onderzoeken. Door te kijken naar de hersenactiviteit van dieren tijdens hun slaap zou je kunnen kijken of zij dromen. Zo dromen mensen ook vaak van dingen die zij overdag hebben meegemaakt, maar of dit bij een dier ook zo is, is niet met zekerheid te zeggen. Misschien droomt je dier gewoon van een bak met eten.

 

Heb je nog vragen? Stel ze dan hieronder in een reactie.


Wil jij een droom dwergkees kopen? Bekijk dan ons aanbod dwergkees puppy's.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.