Is chocolade gevaarlijk voor mijn pomeranian?

Gepubliceerd op 16 december 2021 om 13:01

Klopt het dat chocolade giftig is voor mijn hond?

Grote hoeveelheden chocolade voor je pomeranian kunnen inderdaad giftig zijn! (Dit geld voor alle hondenrassen) Zeker op momenten dat er grote hoeveelheden chocolade in huis liggen (Kerst, Pasen, verjaardagen), is het belangrijk om daaraan te denken!

is chocolade gevaarlijk voor een pomeranian pomeriaan

Hoeveel chocolade mag een hond eten?

De hoeveelheid chocolade die je hond eet, zou normaal nul moeten zijn. Als het je hond op de een of andere manier lukt om chocolade te eten, kan een kleine hoeveelheid (zoals een hap van uw koekje) niet gevaarlijk. Het hangt allemaal af van de volgende factoren:

  • soort chocolade,
  • hoeveel ze hebben gegeten,
  • Het gewicht van je hond

Een richtlijn is dat 2 gram pure chocolade per kilo lichaamsgewicht schadelijk kan zijn en 10 gram melkchocolade per kilo lichaamsgewicht. Dit is heel algemeen, sommige honden zijn veel gevoeliger voor chocolade dan andere honden.

Bel altijd je dierenarts voor overleg! Zeker als je er op tijd bij bent, is het goed te behandelen.

Het belangrijkste is om het eten van chocolade zoveel mogelijk te voorkomen. 

Chocolade pomeranian

Waarom chocolade slecht is voor honden.

Chocolade is slecht voor honden omdat het stoffen bevat zoals theobromine. Honden breken theobromine veel langzamer af dan mensen. 

 

Verschillende soorten chocolade bevatten verschillende hoeveelheden theobromine. Over het algemeen geldt dat hoe meer cacaobestanddelen een product bevat, hoe meer theobromine er in zit en hoe slechter het product is voor je huisdier. Daarom is donkere chocolade en chocolade die gebruikt wordt om mee te bakken (cacaopoeder of bakkerschocolade) veel slechter voor honden dan melkchocolade of witte chocolade, maar beiden zijn natuurlijk gevaarlijk.

 

Heb je nog vragen of tips, plaats ze hieronder in een reactie. 


Wil jij een droom dwergkees kopen? Bekijk dan ons aanbod dwergkees puppy's.

pomeranian pups

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.