• De mooiste rasechte pomeranians,
 • 6 maanden garantie op alle erfelijke en aangeboren aandoeningen,
 • FCI-stamboom,
 • Goed gesocialiseerd

Welke groente mag je pomeranian eten

Gepubliceerd op 14 september 2021 om 14:43

Zoveel groenten, zijn gevuld met heerlijke voedingsstoffen. Misschien heb je je afgevraagd of deze zelfde voedingsstoffen je pomeranian ten goede kunnen komen? Het antwoord is ja! En vragen welke groenten je pomeranian kan eten. Er zijn veel groenten die pomeranians kunnen eten die vol zitten met alle essentiële voedingsstoffen Een paar kunnen echter giftig zijn. Daarom is het cruciaal om te weten welke groenten je pomeranian kan eten en welke gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken als ze per ongeluk worden gegeten.


Het goede nieuws is dat de meeste groenten worden aanbevolen voor je pomeranian.
Het aantal groenten dat je moet vermijden is beduidend kleiner. 

 

pomeranian pomeriaan groente

Om u te helpen het giswerk weg te nemen welke groenten u uw pomeranian wel en niet kunt voeren, hebben we deze snelle lijst samengesteld met de beste groenten voor uw pomeranian, evenals degenen die u zeker moet vermijden.

 

Asperges

Gelukkig zijn asperges niet giftig voor Pomeranians. Ze kunnen het veilig eten, zolang je een paar dingen in gedachten houdt voordat je het aan je pomeranian voert.

Als je besluit hem of haar asperges te geven, geef je pomeranian dan niet de steel, want hij ze kunnen erin stikken. 

Ze moeten wel hapklaar zijn en zacht worden doorgekookt, op die manier worden ze gemakkelijker verteerd door je pomeranian.

 

Spruitjes

Ze zijn rijk aan voedingsstoffen en antioxidanten, spruitjes zijn niet alleen goed voor jou, maar ook voor je pomeranian. Spruitjes bevatten vitamine K, dat de bloedstolling goed helpt, botten opbouwt en het hart beschermt. Het is prima om wat te geven, maar niet te veel, omdat ze te veel gas kunnen veroorzaken. 

 

Kool

Kool is veilig om aan je pomeranian te geven, zolang het maar in redelijke hoeveelheden is, anders kan het net als spruitjes gas veroorzaken.

 

Zoete Aardappelen

Een ding waar veel Pomeranians van houden? Aardappelen! Rauwe aardappelen kunnen echter gevaarlijk zijn voor kleine honden zoals pomeranians. Voer aardappelen nooit rauw omdat ze een stof bevatten die solanine wordt genoemd en die giftig kan zijn voor honden, kook ze volledig. Gekookte zoete aardappelen zijn vooral voedzaam voor pomeranians, omdat ze vitamine E, A, B-6 en C bevatten, samen met calcium en ijzer. 

 

Worteltjes

Er zijn wat extra knapperige groenten waar je pomeranian van kan genieten. Geef je pomeranian worteltjes voor een betere adem en gezondere tanden. Wortelen bevatten ook veel vezels, kalium en vitamine A, wat goed is voor je pomeranian.

 

Selderij 

Selderij geeft niet alleen vitamine A, B en C aan je pomeranian, maar het houdt ook het hart gezond en kan kanker voorkomen.

 • Selderij kan de tandgezondheid van uw hond een boost geven, gezonde tanden en tandvlees ondersteunen en zelfs de adem opfrissen
 • Hun hoge watergehalte maakt selderij super laag in calorieën zonder afbreuk te doen aan hun voedingsdichtheid

 

Komkommer

Komkommers zijn een goede keuze voor pomeranians met overgewicht of lusteloosheid vanwege hun lage aantal calorieën en hun energieverhogende eigenschappen. Rijk aan vitamine K, C en magnesium, komkommers kunnen de bloeddruk van je pomeranian verlagen. 

 • Komkommers bevatten fytochemicaliën die een slechte adem kunnen bestrijden
 • Deze voedzame groenten bevatten ook silica, een sporenmineraal dat helpt bij de groei en het onderhoud van de bindweefsels van het lichaam

 

Spinazie

Spinazie is ook een lekkere optie voor pomeranians, omdat het ijzer bevat. 
Zolang je spinazie niet in grote hoeveelheden geeft, is het gunstig voor hen. Het kan de algehele gezondheid van uw pomeranian verbeteren. 

 

Sperziebonen

Sperziebonen bevatten vele voedingsstoffen (eiwitten, ijzer, calcium en vitamine B6, A, C en K, om er maar een paar te noemen) om ze tot een gezonde occasionele traktatie maken.

 • Het ijzer in sperziebonen helpt de aanmaak van rode bloedcellen te bevorderen
 • Sperziebonen kunnen uw hond een vol gevoel geven zonder vet en calorieën te laden, wat een grote bonus is als uw pomeranian wat kilo's moet verliezen

 

Sla

Sla houdt je pomeranian gehydrateerd omdat het water bevat. 
Hoewel sla veilig is voor honden om te eten, moet sla in beperkte hoeveelheden worden gevoerd. Als u uw hond te veel sla geeft, kan dit zijn maag van streek maken en diarree veroorzaken.

 

Courgette

Je pomeranian kan vitamine C, magnesium en kalium krijgen van de courgette. Een groot voordeel van courgette is dat het je pomeranian kan beschermen tegen infecties, hart- en vaatziekten en kanker.
Geef het met mate en zorg dat ze goed zijn gewassen en in stukjes zijn gesneden. Dit zorgt ervoor dat je hond ze zo goed mogelijk kan verteren.

 

Bloemkool

Je kunt het zowel gekookt als rauw aan je pomeranian geven. De vitamines en antioxidanten die het bevat, kunnen oudere pomeranian met artritis helpen en ontstekingen verminderen. De vezels die bloemkool heeft, kunnen het spijsverteringsstelsel helpen. 

Te veel bloemkool kan echter de maag van streek maken. Geef geen enkel deel van de stengel of bladeren aan je pomeranian. 

 

Broccoli

Broccoli is ook erg voedzaam voor pomeranians. Je kunt het rauw of gekookt serveren.

 • Broccoli bevat weinig vet, waardoor het een uitstekende traktatie is voor honden die een paar kilo moeten afvallen
 • Deze groene groente is rijk aan vitamine K, wat de botsterkte en -dichtheid verbetert

 Te veel broccoli kan echter juist schadelijk zijn. Deze groente bevat, samen met andere zoals spruitjes, dat isothiocyanaat wordt genoemd. In overmatige hoeveelheden kan dit maag-darmproblemen veroorzaken voor onze kleine viervoeters. Dit kan leiden tot braken, diarree of constipatie met overmatig gas en uitdroging veroorzaken, wat vooral gevaarlijk is voor Pomeranian. Wat is overdreven als het om broccoli gaat? Meer dan 10% van de dagelijkse inname van onze dwergkeesjes. 

Vermijd ook het geven van broccolistelen, omdat deze een obstructie in de keel van uw pomeranian kunnen veroorzaken.

 

Vermijd Mais, Rabarber, uien en knoflook

Hoewel er veel groenten zijn die Pomeranians kunnen eten, zijn sommige ronduit gevaarlijk. Vermijd maïs, rabarber, uien en knoflook. Speel bij twijfel op veilig.

 

Misschien wilt u enkele van de groenten die Pomeranians kunnen eten in een thuiskookroutine opnemen. Veel van de hondenvoermerken op de markt bevatten hoge percentages vulstoffen - goedkope, nutteloze ingrediënten die de bedrijven meer waar voor hun geld geven. Voor sommige eigenaren van gezelschapsdieren werkt het goed om het voer van hun pup helemaal opnieuw te maken. Er zijn veel recepten beschikbaar om aan de slag te gaan, maar als algemene regel geldt dat ze allemaal vragen om mager vlees en enkele van de heerlijke en voedzame groenten die geschikt zijn voor uw pomeranian.

 

 

Heb je nog vragen of tips, laat het hieronder weten in een reactie.


Wil jij een droom pomeranian kopen? Bekijk dan ons aanbod pomeranian puppy's.

pomeranian pups

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.